Mobilyaların tamamı sıkıştırılmış suntalem veya MDF den yapılmıştır. Bu özellik onların güçlü ve birçok darbeye dayanıklı kılmıştır. Bunun yanı sıra hem görünümü sağlamak hem de dayanıklılığı arttırmak adına uygulanan boya, lake mobilyalarınızı korumaktadır. Fakat zaman geçtikçe mobilyaların yıpranma ve aşınmaya başladığını görebiliyoruz. Bu sebeple mobilayarımıza uygulayabileceğiniz yöntemleri toparladık.
Mobilya alırken özellikle görselliğe dikkat ederiz. Evimizin şık ve modern görünüme sahip olması bizim olmaz ise olmazımızdır. Bunun yanı sıra mobilyalarımız bizim hayatımızı kolaylaştıran dostlarımızdır. Karyolamızda uyuyup dinlenir, dolaplarımıza temiz giysilerimizi koyup saklarız. Oturma grubumuzda ailemiz veya arkadaşlarımızla oturup eğlenir zaman geçiririz.
Ancak zaman geçtikçe ve özellikle hareketli çocuğumuz var ise, mobilyalarımız yıpranmaya karşı küçük sevimli bir tehtid altında olduğunu görürüz. Aşağıdaki yöntemler size bu tehtitten olabildiğince korunma yolları için fikirler sunacaktır.
Mobilyayı su lekelerinden korumak
Hepimiz ahşap mobilyalarımızın üstünde belirgin ve göze hoş gelmeyen su lekeleri görmüşsünüzdür. Bu mobilyaların görünümünü kolayca bozabilmektedir. Su lekelerinden korunmanın en etkili yolu, bardaklık, su geçirmeyen örtüler, sabit tutucular almaktır. Bu küçük aparatlar mobilyalarınızı suya karşı önemli ölçüde koruyacaktır.
Ahşap mobilya lekelerini çıkarmak için parlatıcı tarzı ürünler kullanabilirsiniz. Hatta bunları hazır ve yapay almak yerine evde kendiniz de yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey zeytinyağı ve 1 ölçü limon karışımıdır.
Mobilyayı güneşten nasıl koruruz.
Mobilyalarımızı güneşten korumanın en iyi yöntemi perde ya da UV ışıklarını geçirmeyen cam filmleridir. Bunlar masraflı gibi gözükse de bize mobilya değişim maliyetinden çok daha aza mal olacaktır. Bunların yanı sıra üste belirttiğimiz altıklar özellikle tencere, tava, sıcak aparatlardan çok iyi korumaktadır.
Ayrıca oda sıcaklığının da ne çok yüksek ne de çok düşük olduğuna dikkat etmelisiniz. İdeal oda sıcaklığı 22 derecedir.
Mobilyaları çizilmelere karşı nasıl koruruz?
Altın kural: Önlemek, tamir etmekten daha iyidir. Mobilyalarınızı korumak için öncelikle nasıl yerleştirdiğinize dikkat etmelisiniz. Sürtünme olmamalı. En yakın temas edeceği yüzey ile arasında en az 5 cm mesafe bulunmalıdır. Mobilyalarınızın üzerine keskin, sert ve akıcı şeyler fırlatmamalısınız. Bunu önlemenin en iyi yolu anahtar, kumanda, bardak gibi küçük metaryaller için sepet tarzı bir kase kullanabilirsiniz.
Ev hayvanı besliyorsanız mobilyalarınızın çizilmesini önlemek adına hayvanın tırnaklarının kesilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Oyun oynamaları adına küçük evcil oyuncakları mutlaka bulundurun hatta dışarı çıkabilmeleri için mutlaka köpek/kedi kapısı taktırın.
Mobilya Nem ve Küften Nasıl Korunur?
Havadaki yüksek nem mobilyalar için çok tehlikelidir. Mobilyaların en büyük düşmanlarından biri de küftür. Yüksek küf oranı mobilyaların şişmesine ve ilerleyen zamanlarda şişen yerlerde küf oluşmasına sebebiyet verir.
Bunu önlemek için odanızın nem seviyesini kontrol edin, Yağmurlu havalarda pencerelerinizi açmaktan kaçının. Odanızı kuru tutmaya çalışın. Ve hatta nem emici bitkiler alabilirsiniz.
Taşınırken Mobilya Nasıl Korunur?
Taşınmak ciddi ve külfetli bir iştir. Öncelikle önerimiz profesyonel bir taşınma ekibi kiralamanızdır. Mobilyalarınızı olabildiğince sökün demonte haline getirin ve baloncuklu darbeye karşı koruma sağlayan ambalajlardan kullanın. Kolayca düşüp kırılmasını hatta size zarar vermesini engelleyecek bir paketleme seçtiğinizden emin olun.
#arabalı yatak #mobilya #temizlik