Çocuğunuzu Kolay uyutmanın 11 yolu

Çocuğunuzu Kolay uyutmanın yolu

ÇOCUĞUNUZU KOLAY UYKUYA TUTMANIN 11 YOLU

 

1- Uykunun anlamını öğrenemeyecek kadar küçük olabilir!

Çok az bebek bütün gece uyur. Özellikle ilk iki ayda yeni doğanlar rastgele günde 12-18 saat uyurlar. Geceleri kesintisiz uyurlarsa 1 yaşına ulaşırlar. Ebeveynler olarak uykunun ne anlama geldiğini öğrenmeleri için onlara biraz zaman tanıyın.

 

 

2- Uyumasına yardımcı olun. Doğrudan uyuyan olmayın!

Her gece bebeğinizi uyutur ve ardından kendi kendine uykuya dalmasını beklerseniz, bu beklentiyi karşılamak ne yazık ki bir hayal olabilir. Onu uyutmak yerine, uykuya dalmasına yardımcı olacak bir uyku arkadaşı edinmeyi deneyebilirsiniz. Aksi halde gecenin bir yarısı uyandığında sizi uyandırmaya devam edecek ve tekrar uyumak için yardım isteyecektir.

 

3- Aşırı yorgun olan çocuk rahat uyuyamaz bunu kabullenir.

Bebekler ve okul öncesi çocuklar, gece ve gündüz şekerlemeleri de dahil olmak üzere her 24 saatte bir 11 ila 14 saat uykuya ihtiyaç duyar. Çocuğunuzun yatma, uyanma, şekerleme, yemek ve oyun saatlerini düzenli uyku için ayarlayın.

 

4- Ayrılık kaygısı yaşayan çocuk uyku sorunları da yaşayabilir.

Çocuğunuzun bu aşamadan geçmesi normaldir. Konuşmak, şarkı söylemek, sallanmak veya aşırı beslemek için çok fazla cesaret vermeyin. Yaklaşık 6 ay sonra, bir gece bebeğinin kendi başına uyumasına yardımcı olabilirsiniz. Hasta görünmediği sürece yumuşak konuşun, sırtına vurarak onu rahatlatın; ama onu kucağınıza alıp besleyerek ödüllendirmeye çalışmayın. Karanlıktan korkan bir bebeğiniz varsa, biraz loş bir ortam sağlayan gece lambasından yararlanabilirsiniz.

5- Uyku zamanının geldiğini anlamasını sağlayacak bir rutin oluşturun.

Her gece yatmadan önce aynı şeyleri yapmak, çocuğunuzun uyku vaktinin geldiğini bilmesine yardımcı olur. Banyo yapmak, hikaye okumak ve ardından ışıkları kapatıp uykuya dalmasına yardımcı olmak gibi rahatlamak ve rahatlamak için bir rutin oluşturun. Her gece aynı rutini uygulayın ve bu rutini çocuğunuzun odasında sonlandırın. 4. aydan sonra böyle bir düzenlemeye başlamak olumlu sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

6 - Uykudan kaçınma hilelerine aldanmayın!

Bazı çocuklar vakit geçirmek için başka bir hikaye okumanızı isteyebilir, tuvalete gidebilir veya susamış olabilir. Onu yataktan kaldırıp isteklerini yerine getirmek yerine, ihtiyaçlarını karşılamak için yanına gidin ve uyku zamanının geldiğini ona hatırlatın.

7 - Uyku uyku getirir, unutma!

Gündüzleri yeterince uyumayan küçük çocuklar geceleri uyumakta zorlanabilirler. Bebeklerin çoğu günde iki veya üç kez kestirmeye ihtiyaç duyar. Çocuğunuz huysuz ve uykuluysa yatmadan önce onu mümkün olduğunca sakinleştirmeye çalışın.

8- Solunum yolu sorunları uyku kalitesini düşürür.

Bazı çocuklar uyku apnesi, alerji, soğuk algınlığı, astım, bademcik büyümesi ve geniz eti sorunları nedeniyle yeterince hava alamamakta ve uyuyamamaktadır. Uyku apnesi olan çocuklar genellikle yüksek sesle horlarlar, nefes almakta zorlanırlar ve huzursuz uyurlar. Bebeklerde kolik, asit reflü, kulak ağrısı veya diş çıkarma ağrısı da uykuyu engelleyebilir. Bu konuda çocuk doktorunuza danışın.

9- Korkunç rüyalar görüyorsa yanında olun.

Çocuklar zaman zaman kötü rüyalar görürler. Bu normaldir ve çoğu kötü rüya zararsızdır. Çocuğunuzu kötü rüyalardan sonra sakinleştirin ve uykuya daldığından emin olun.

10- Uyuyan bir arkadaşı olduğundan emin olun!

Bazen yakınlarda özel bir nesnenin olması bir çocuğun uykuya dalmasına yardımcı olabilir. Oyuncak hayvanlar bunun için iyi bir alternatiftir.

 

11 - İyi bir uyku için uygun bir ortam yaratın.

İyi bir gece uykusu için çocuğunuzun odasını geceleri sessiz, çok sıcak veya çok soğuk olmayacak şekilde düzenleyin. Çocuğunuzun uyuduğu odada yatmadan önce televizyon, bilgisayar gibi elektronik cihazların kapalı olduğundan emin olun.

Çocuğunuzun korkmadan tek başına yatakta uyuyabileceği ışıklı arabalı yatak modelleri 

 

 

Etiketler: Çocuğunuzu Kolay uyutmanın yolu
Kasım 04, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR